Фото: соцмережі

У Росії створили військовий інститут: британські розвідники пояснили мету країни-агресорки

У лютому при російській Вищій школі економіці (ВШЕ) був створений Інститут світової військово-економічної стратегії. Поява нового військового інституту в Росії може свідчити про дедалі більшу мілітаризацію вищої освіти.

Про це йдеться в розвідувальному огляді британського міністерства оборони за 12 лютого.

Зазначається, що засновником нового вишу є російський політолог, який є прихильником жорсткої лінії, Сергій Караганов.

Очолить військовий інститут колишній командувач Тихоокеанського флоту Сергій Авакьянц, який раніше заявляв, що Російська Федерація перебуває у стані довготривалої конфронтації із Заходом.

"Інститут займатиметься політикою та економікою, але зосередиться на військово-промисловому комплексі іноземних країн, а також на вивченні стратегічного стримування і ролі ядерної зброї", йдеться у повідомленні.

Розвідка зазначає, що співробітники інституту будуть, головним чином, набрані з різних факультетів ВШЕ. Також запрошуватимуться дослідники з різних військових академій, таких як Російська академія Генерального штабу.

"Це, швидше за все, призведе до тіснішої взаємодії між російськими академічними колами та оборонним сектором, що сприятиме мілітаризації вищої освіти",  зауважують у розвідці.

 звіт британської розвідки 12 лютого

Інфографіка: Ministry of Defence

Нагадаємо, у Росії через війну проти України виникла нестача медичних працівників. Зокрема, у 22 регіонах Росії спостерігається значний дефіцит лікарів, а ще в семи — дефіцит оцінюється, як гострий.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.02.2024 15:02