Фото: ілюстративне Джерело: "Укрінформ"

У Росії дефіцит медпрацівників: розвідка Британії назвала причину

У Росії через війну проти України виникла нестача медичних працівників. Зокрема, у 22 регіонах Росії спостерігається значний дефіцит лікарів, а ще в семи — дефіцит оцінюється, як гострий.

Про це повідомила розвідка Великої Британії.

Згідно з даними розвідників, після мобілізації в РФ у вересні 2022 року медичних працівників попередили не залишати країну, однак до 2% російських лікарів і медичних працівників виїхали з країни, щоб уникнути призову. 

Крім того, до 3000 російських медичних працівників, ймовірно, були мобілізовані для надання медичної допомоги під час бойових дій.

Британські розвідники, посилаючись на дані російського МОЗ, зазначили, що у листопаді 2023 року медичному сектору країни-агресорки не вистачало близько:

  • 26 500 лікарів;
  • 58 200 середнього медичного персоналу.

Водночас, за інформацією розвідки, за попередні 15 місяців кількість лікарів скоротилася на 7500. Основні причини — довгий робочий день і низька зарплата.

"Важкий ресурсний і фінансовий тягар підтримки війни Росії в Україні негативно впливає на низку цивільних секторів, які обслуговують російське населення. Немає жодних ознак того, що тенденція до скорочення кількості медичних працівників у Росії зміниться у 2024 році", — додали у розвідці.

у Росії дефіцит лікарів

Інфографіка: Ministry of Defence

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на тимчасово окуповані території України продовжують прибувати медичні бригади з Росії. Зокрема, у Запорізьку область прибули медики з Карелії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.02.2024 13:59