Фото: "Укрінформ"

Рашисти завезли на ТОТ бригади лікарів з Карелії, — Нацспротив

На тимчасово окуповані території України продовжують прибувати медичні бригади з Росії. Зокрема, у Запорізьку область прибули медики з Карелії.

Про це повідомив Центр національного спротиву.

"Через брак кадрів на ТОТ окупанти продовжують завозити медичні бригади з території РФ. Це відбувається на ротаційній основі з виплатами премії для учасників незаконного відрядження", — йдеться у повідомленні.

Відтак, на ТОТ Запорізької області працюють анестезіологи, хірург-онколог, лікарі УЗД-діагностики та терапевти. Водночас у ЦНС наголошують, що якість та доступність медичних послуг для місцевого населення залишається на критично низькому рівні. 

"Як повідомляв Центр національного спротиву раніше, в усіх лікарнях на ТОТ діє розпорядження щодо пріоритетного обслуговування російських військових. Навіть при наданні екстреної допомоги перевага надається росіянам. Через це в тимчасово окупованих регіонах критична ситуація на фоні загострення епідеміологічної ситуації та гуманітарної кризи загалом. Смертність серед цивільного населення суттєво зростає", — наголосили у ЦНС.

Нагадаємо, за даними розвідки Великої Британії, через повномасштабне вторгнення Російської Федерації Росії в Україну потерпає російська медицина. Зокрема цивільне населення держави-агресора відчуває на собі вплив війни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.01.2024 18:47