Фото ілюстративне. Джерело: "Укрінформ"

У Росії виник медичний колапс через війну з Україною, — британська розвідка

Через повномасштабне вторгнення Російської Федерації Росії в Україну потерпає медицина країни-агресорки. Зокрема, цивільне населення Росії відчуває на собі вплив війни.

Відповідне повідомлення з'явилось у соцмережі X міноборони Великої Британії.

Раніше російські ЗМІ повідомляли, що населення бореться за доступ до медичних послуг по всій країні. Також наголошувалось на дефіциті лікарських засобів, зокрема антибіотиків широкого спектра дії.

"Ймовірно, війна значною мірою впливатиме на цю ситуацію, оскільки в госпіталях лікують поранених. Уряд також змушений скорочувати кількість цивільних медичних установ по всій країні через брак персоналу та фінансовий тиск", — пишуть представники британської розвідки.

Скріншот із соцмережі X британської розвідки

Нагадаємо, за даними Центру національного спротиву, російські загарбники на окупованих територіях вигадують все нові й нові способи, аби якнайбільше українців отримали паспорти країни-агресорки. У вересні 2023 року рашисти шантажували наданням медичної допомоги та доступом до навчання.

Також жителі Мелітопольського району Запорізької області потерпають від терору російських загарбників. Окупанти не надають людям медичної допомоги без російського паспорта.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.01.2024 13:59