Фото: росЗМІ

Люди у Мелітопольському районі не отримують медичної допомоги без паспорта РФ, — Іван Федоров

Жителі Мелітопольського району Запорізької області потерпають від терору російських загарбників. Окупанти не надають людям медичної допомоги без російського паспорта.

Таку заяву зробив мер Мелітополя Іван Федоров.

Чиновник наголосив, що рашисти допускають жителів Мелітопольського району до амбулаторій лише за наявності купи папірців:

  • російський паспорт;
  • російська медична страховка;
  • страховий номер індивідуального особового рахунку (СНІОР).

Фото з Telegram Івана Федорова

Окупанти заявляють, що Держдума РФ нібито дала час для жителів окупованих територій оформити всі документи до кінця 2024 року.

"Однак для місцевих гауляйтерів навіть російські закони не писані: вони всіляко підганяють мешканців "що раніше зробите, то краще", — йдеться у повідомленні Федорова.

Саме тому лікарі не надають допомогу місцевому населенню без російських документів.

Нагадаємо, за даними Нацспротиву, російські загарбники вигадали новий метод примусової паспортизації та контролю за місцевим населенням на тимчасово окупованих територіях. Вони планують ввести обов’язкову верифікацію з паспортом користувачів інтернету.

Раніше повідомлялось, що у Херсонській області російські загарбники для того, аби змусити українців брати російський паспорт, погрожують їм фізичною розправою. За відмову від паспорта вони погрожують "ямою". Крім того, неодноразово окупанти проводили показові покарання, чоловікам одягали мішок на голову та кидали в окопи.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.01.2024 22:53