Фото: digi24

У Румунії парламент затвердив новий уряд

Парламент Румунії затвердив новий уряд після того, як посаду прем’єра перейняв лідер Соціал-демократичної партії з правлячої коаліції Марчела Чолаку. Новий склад уряду підтримали 290 голосами "за", тоді як проти голосували 95 депутатів.

Про це повідомляє Digi24. 

Ліві соціал-демократи та правоцентристські ліберали сформували великий коаліційний уряд Румунії наприкінці 2021 року — разом з етнічною угорською партією UDMR — і домовилися, що дві основні партії будуть ротувати прем'єр-міністрів. У понеділок ліберал Ніколає Чуке подав у відставку з посади прем'єр-міністра, а у вівторок президент Румунії призначив прем'єром лідера соціал-демократів Марчела Чолаку. Тепер і парламент Румунії затвердив новий уряд.

Серед іншого, Міністерство закордонних справ очолить Лумініца Одобеску, яка раніше була постійною представницею Румунії в Раді ЄС та радницею президента. Чолаку після голосування заявив, що спробує "виправдати очікування румунів", а президент Клаус Йоганніс побажав успіху новому уряду та відзначив, що ротація прем’єрів відбулася швидко та без проблем. 

Марчел Чолаку та міністри нового уряду складуть присягу у палаці Котроченському палаці. 

Нагадаємо, під час зустрічі у будівлі ООН посол Румунії у Кенії Драгос Тігау відзначився скандальним расистським жартом про африканців. Дипломат порівняв темношкірих мешканців Африки з мавпами.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Політика, 15.06.2023 20:59