Фото: соцмережі

Сенаторка з Румунії назвала Зеленського "Гітлером": подробиці скандалу

Румунська сенаторка Діана Шошоаке, яка пропонувала анексувати частину України, зробила нову різку заяву про президента Володимира Зеленського. Вона відреагувала на внесення її в базу "Миротворець".

Про це повідомляє видання Sinar Sosro.

Сенаторка Діана Шошоаке порівняла президента Зеленського  з лідером нацистської Німеччини Адольфом Гітлером і зазначила, що включення її до бази "Миротворця" свідчить про те, що Україна є "державою з терористичним нахилом".

"Ви усвідомлюєте, наскільки Україна зневажає Румунію, якщо дозволяє собі "офіційно погрожувати смертю" сенатору Румунії? Україна повністю дискредитувала себе, і це момент, коли міжнародна громадськість також повинна усвідомити, що вона не заслуговує на надану їй підтримку, тому що вона є нащадком нацистської імперії, а Зеленський не може бути кимось іншим, як Гітлером", — сказала вона.

Сенаторка також заявила, що Румунія за одну ніч "стала васалом України та колонією Києва".

Нагадаємо, румунська сенаторка Діана Шошоаке запропонувала анексувати частину територій України. Діана Шошоаке подала законопроект, який пропонує скасувати договір про добросусідство і співробітництво Румунії та України. Сенаторка закликає "приєднати історичні території". Зокрема, йдеться про Північну Буковину, Герцу, Буджак (Кагул, Болград, Ізмаїл), історичний Марамуреш та острів Зміїний.

У відповідь на скандальні заяви МЗС України ініціювало санкції проти неї.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 25.03.2023 19:40