Фото: Зоран Міланович / censor.net

Президент Хорватії оскандалився заявою про Крим: Україна різко відреагувала

На думку президента Хорватії Зорана Мілановича, Україна ніколи не зможе повернути собі Кримський півострів. Це нібито пов'язане з тим, що світ "анексував Косово" у Сербії. 

Таку заяву він зробив під час спілкування з журналістами, пише RTS.

"Ми анексували Косово. Ми та міжнародна спільнота. Його забрали у Сербії. Хто це зробив, як не ми? Ми визнали Косово? Це не анексія, а узурпація. Як це називається? Вилучення. Те саме стосується Криму — Крим ніколи більше не буде українським", — зазначив Міланович.

Політик також підтвердив свої слова посиланням на "провідних німецьких генералів", які начебто мають ідентичну думку.

Крім того, Зоран Міланович запевняє, що через поразки у війні проти України, Росія може в кінцевому підсумку вдатися до використання ядерної зброї. Він пояснив невдачу РФ на старті війни "нестачею солдатів".

"Це було погане рішення Росії, тому що вони думали, що українська влада впаде. Ми все глибше й глибше поринаємо в конфлікт із супердержавою. Знаєте, як вони в результаті відреагують на поразку у війні? Так, що в кінцевому підсумку використають ядерну зброю", — додав Міланович.

Відзначимо, що в МЗС України різко відреагували на висловлювання президента Хорватії. Речник МЗС Олег Ніколенко вважає неприйнятними висловлювання президента Хорватії, який фактично поставив під сумнів територіальну цілісність України.

"Цікаво, чи зміг би Зоран Міланович стати президентом своєї країни із такою риторикою в 1990-х роках, коли Хорватія боролась за збереження своєї державності? Чи погодилися б його виборці закрити очі на окупацію частини території їхньої країни? Сумніваюся. Нагадаю, що через зовнішню агресію Хорватія могла втратити третину своїх земель. Однак завдяки героїчній боротьбі хорвати змогли захистити незалежність своєї держави", — наголосив Ніколенко.

Нагадаємо, російські загарбники активно готуються до початку наступу на Україну у найближчі місяці. Швидше за все, свої наступальний потенціал РФ використає на Луганщині.

Політика, 31.01.2023 11:48