Фото: guardian.ng

Посол Румунії у Кенії потрапив у расистський скандал: що сказав дипломат

Під час зустрічі у будівлі ООН посол Румунії у Кенії Драгос Тігау відзначився скандальним расистським жартом про африканців. Дипломат порівняв темношкірих мешканців Африки з мавпами.

Про це пише ВВС.

Тігау потрапив у скандальну ситуацію ще 26 квітня під час зустрічі в столиці Кенії Найробі. Дипломат побачив за вікном мавпу і пожартував, що це "приєдналася африканська група". Про це розповів чиновник із закордонних справ Кенії Камау Мачарі, додавши, що він "приголомшений цим огидним інцидентом".

Румунія вже оголосила про відкликання Тігау. Там заявили, що отримали інформацію про інцидент лише цього тижня і зараз почала процедуру відкликання свого посла.

"Ми глибоко шкодуємо про цю ситуацію і перепрошуємо перед усіма, хто постраждав. Будь-яка поведінка чи коментарі расистського характеру абсолютно неприйнятні", — йдеться в заяві МЗС Румунії.

Водночас африканські дипломати висунули вимогу про публічні вибачення, адже "приватних недостатньо".

Нагадаємо, екс-гравець футбольної збірної України Анатолій Тимощук шукає спосіб обійти санкції, які на нього наклала Рада національної безпеки та оборони (РНБО). Він намагається отримати паспорт громадянина Румунії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Політика, 11.06.2023 10:25