Фото: fc-zenit.ru

Екс-гравець збірної України Тимощук знайшов спосіб, як обійти санкції РНБО, — ЗМІ

Екс-гравець футбольної збірної України Анатолій Тимощук шукає спосіб обійти санкції, які на нього наклала Рада національної безпеки та оборони (РНБО). Він намагається отримати паспорт громадянина Румунії.

Про це повідомляє ТСН в ефірі марафону "Єдині новини". 

За даними журналістів, Тимощук отримав свідоцтва, згідно з якими екс-футболіст нібито подав до міграційної служби Румунії пакет документів, в якому намагається довести, що його бабуся народилася 1929 року на території Румунії. Варто відзначити, що в українських базах даних такої родички екс-футболіста немає.

Колишня дружина Анатолія Надія Навроцька відреагувала на витівку тренера "Зеніту".

"Ну які румуни, ви що? У нього одна бабуся живе у квартирі над батьками Толика. До цього жила в Нововолинську, бо дід шахтар. Всі з Волині", — заявила вона.

На цей момент невідомо, яке рішення ухвалила румунська влада, проте за українським законодавством Тимощуку загрожує в'язниця за підробку документів.

Фото: ТСН — Тимощук запевняє, що його бабуся народилася в Румунії

Фото: ТСН — Тимощук подав до міграційної служби Румунії підроблені документи

Фото: ТСН — Тимощук подав документи на громадянство Румунії

Фото: ТСН — Документи, що підтверджують вербування Тимощука

Раніше Анатолій відмовився засуджувати Російську Федерацію за напад на Україну. Він опублікував короткий сторіс в Instagram, у якому скромно закликав до миру.

Свого часу Українська асоціація футболу позбавила Анатолія Тимощука всіх спортивних нагород та звань, а також викреслила його з офіційних реєстрів національних збірних через мовчазну підтримку злочинних дій російського диктатора Володимира Путіна в Україні.

Нагадаємо, Україна запровадила персональні санкції на 10 років проти російських діячів культури та пропагандистів. Усього у переліку 119 осіб. Також санкції введено щодо громадян України — телеведучої Жанни Бадоєвої та футболіста Анатолія Тимощука.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 27.05.2023 12:59