Фото: ілюстративне Джерело: slovoidilo.ua

У Секторі Гази заявили про 3500 загиблих

Міністерство охорони здоров'я Сектора Гази заявило, що 3 478 палестинців загинули та 12 000 зазнали поранень внаслідок бойових дій, які розпочалися після нападу бойовиків ХАМАС на Ізраїль.

Про це повідомляє Sky News.

При цьому речник МОЗ Ашраф Аль-Кідра зазначив, що внаслідок атаки вночі 17 жовтня по лікарні в секторі Гази загинула 471 особа.

Крім того, міністр закордонних справ Палестини Ріад Малкі заявив, що протягом останніх 11 днів внаслідок ізраїльських ударів загинули 1 300 дітей.

"Ізраїль заперечує будь-яку відповідальність за вибух у лікарні, звинувачуючи Палестинський ісламський джихад у запуску ракети з Гази", — пише видання.

Нагадаємо, що бойовики ХАМАС заявили, що Ізраїль 17 жовтня вдарив ракетою по лікарні "Аль-Ахлі" в Секторі Гази. Там, імовірно, загинули сотні людей. Водночас армія Ізраїлю ЦАХАЛ заявила, що вибух стався через невдалий запуск ракети з боку Палестини. Своєю чергою, лідер ХАМАС Ісмаїл Ханія звинуватив у трагедії США. Він наголосив, що американці несуть відповідальність за смертоносний напад Ізраїлю на лікарню "Аль-Ахлі" в Газі.

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) заперечує прямий авіаудар по лікарні "Аль-Ахлі" в Секторі Гази та свою причетність до цього. На підтвердження цього Ізраїль опублікував кадри лікарні та перехоплену розмову бойовиків.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 18.10.2023 17:40