Фото: TASS/Zsolt Czegledi

Війна ХАМАСу проти Ізраїля: США готують солдатів для участі у конфлікті, — ЗМІ

Близько двох тисяч американських солдатів готові до потенційного розгортання на підтримку Ізраїлю. Перед військовослужбовцями поставлені такі завдання, як надання консультативної та медичної допомоги

Про це повідомляє The Wall Street JournalЗа словами офіційних осіб, військові не призначені для виконання бойових завдань. Жоден піхотинець не отримав наказу про готовність до розгортання.

Наразі військовослужбовці розташовуються як на Близькому Сході, так і за його межами, зокрема в Європі. Поки незрозуміло, за яких обставин і куди США можуть спрямувати ці війська, однак рішення Пентагону свідчить про те, що він готується надати підтримку ізраїльським військам у разі початку Ізраїлем наземного вторгнення в Сектор Гази.

Нагадаємо, раніше видання Wall Street Journal повідомило, що представники іранських спецслужб допомогли бойовикам ХАМАСу спланувати атаку на Ізраїль, а також дали дозвіл на її проведення під час зустрічі в Бейруті на початку жовтня. Водночас сам Тегеран заперечив цю інформацію.

Минулого тижня Сполучені Штати Америки отримали конкретні розвідувальні дані, які ставлять під сумнів причетність Ірану до планування нападу на Ізраїль з боку терористичного угруповання ХАМАС. За словами колишніх співробітників служб безпеки та інших регіональних аналітиків США, Тегеран не має радників на місцях у заблокованій Газі й не керує діяльністю угруповання.

Раніше міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант заявив, що війна Ізраїля із Сектором Гази буде довгою. Єрусалим у битві з бойовиками ХАМАСу відстоюють цінності єврейського народу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 16.10.2023 22:44