У штаб-квартирі ООН відкриється загальнополітична дискусія у рамках 72-ої сесії Генеральної Асамблеї

19 ВЕРЕСНЯ 2017 10:44

Як повідомляє TrueUA з посиланням на UN, 19 вересня в штаб-квартирі ООН відкриється загальнополітична дискусія у рамках 72-ої сесії Генеральної Асамблеї .   

Перед її учасниками виступлять більше 120 глав держав і урядів, а також міністри закордонних справ і глави делегацій інших рангів. Це унікальна можливість для усіх держав - великих і малих - заявити про свою позицію з важливих питань сьогоднішнього дня.   

Перед початком загальних дебатів Генеральний секретар ООН уявить державам-членам ООН свою щорічну доповідь про роботу Організації.   

Відповідно до давньої традиції, першими 19 вересня з трибуни Генеральної Асамблеї до присутніх звернуться президенти Бразилії і США. Після Дональда Трампа виступить президент Гвінейської Республіки. У списку промовців завтрашнього уранішнього засідання значаться також президенти Швейцарської Конфедерації, Словацької Республіки, Нігерії і Чехії. Десятим оратором буде президент Франції Эмманюэль Макрон.   

Як і для президента Трампа, для нового глави французької держави це буде перший виступ в ООН.   

У першій половині дня виступлять також президенти Ліберії, Колумбії, Таджикистану, Замбії, Литви і Туреччини, емір Катару.   

Останнім на цьому засіданні на трибуну підніметься прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу. Серед промовців на засіданні в другій половині дня 19 вересня - президенти Узбекистану, Вірменії і Естонії.  

 У вівторок цього тижня в штаб-квартирі ООН в Нью-Йорку «на полях» загальнополітичної дискусії Генеральної Асамблеї ООН почнуться Дні міжнародних договорів.   

Держави-члени ООН зможуть скористатися цією можливістю з тим, щоб приєднатися до багатосторонніх міжнародних угод.   

В середу буде відкритий до підписання Договір про повну заборону ядерної зброї. Також, в штаб-квартирі ООН на Іст-Ри́віри відбудеться ще декілька зустрічей.   

На засіданні високого рівня буде розглянута ситуація в Центральноафриканській Республіці. Представники приватного сектора обговорять шляхи пом'якшення наслідків стихійних лих.   

Одне із заходів держав-членів буде присвячене ходу реалізації ініціативи «Кожна жінка, кожна дитина», основне завдання якої - боротьба з материнською і дитячою смертністю.  

Того ж дня глави держав і урядів зберуться «за круглим столом» з тим, щоб обговорити питання про зміну клімату. Буде запущений Глобальний договір по довкіллю.   

В середу пройдуть зустрічі по Південному Судану, Лівії, Малі і Іраку, а також по захисту біженців і мігрантів. Цього ж дня держави-члени обговорять шляхи прискорення вступу в силу Договору про усеосяжну заборону ядерних випробувань.   

У переліку заходів на 21 вересня фігурують також засідання з проблеми дефіциту чистої питної води, зустріч по відвертанню голоду.   

На цей же день намічена зустріч на міністерському рівні по Сирії. В п'ятницю в календарі заходів в штаб-квартирі ООН - зустріч високого рівня по Йемену.   

На цьому ж тижні в Нью-Йорку обговорять також проблему ожиріння у дітей.  

У рамках загальних дебатів в першій половині дня в середу 20 вересня виступлять президенти Азербайджану, Киргизстану і України, а в другій половині дня президент Латвії.   

Звернення глави грузинської держави до делегатів Генеральної Асамблеї заплановане на четвер. Цього ж дня виступлять міністри Російської Федерації, Білорусі і Казахстану.   

В п'ятницю з трибуни Генеральної Асамблеї до делегатів звернеться президент Молдови.  

Загальнополітична дискусія завершиться в понеділок 25 вересня.

 

Події, 19.09.2017 10:44