У Шуфрича знайшли проект схеми автономії Донбасу, — ЗМІ (фото)

У народного депутата Нестора Шуфрича триває обшук: Служба безпеки України виявила документ зі схемою автономії для Донецької та Луганської областей.

Про це повідомила "Українська правда" з посиланням на СБУ.

Документ передбачає перейменування цих областей України у так звані "краї", широку автономію, проведення виборів, формування окремого уряду та парламенту.

Під документом, який датований липнем 2014 року, стоять підписи позбавленого нині українського громадянства колишнього нардепа Віктора Медведчука та самого Шуфрича.

Схема Шуфрича

Схема Шуфрича

Схема Шуфрича

Схема Шуфрича

Фото: "Українська правда"

Під час обшуку також виявили заборонену російську символіку та нагороди. Виявляється, він зберігав удома георгіївські стрічки, медалі та кітелі збройних сил Російської Федерації.

Як відомо, у Верховну Раду України Нестор Шуфрич потрапив від проросійської партії ОПЗЖ, яка зараз перебуває під забороною.

Нагадаємо, що співробітники Служби безпеки України затримали народного депутата Нестора Шуфрича у нього вдома у селі Козин Київської області. У п'ятницю, 15 вересня, відбувається понад 50 обшуків у його кримінальній справі.

За інформацією журналіста Юрія Бутусова, Шуфрич є фігурантом справи про російську шпигунську мережу, яку створив співробітник ФСБ РФ і колишній народний депутат України Володимир Сівкович. Шуфрич за завданням Сівковича виступав на телеканалах України та Росії з метою розповсюдження російської пропаганди та просування антиукраїнської політики. Йому інкримінують державну зраду.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 15.09.2023 15:02