У Швейцарії посилили карантин через високий рівень захворюванності коронавірусом

20 ГРУДНЯ 2021 11:11

Жорсткі обмеження проти поширення коронавіурсної інфекції набрали чинності з понеділка у Швейцарії. У зв'язку з високими темпами поширення інфекції та швидким заповненням відділень інтенсивної терапії уряд ввів обов'язковий домашній режим роботи, а ресторани, кінотеатри та спортзали, куди раніше пускали з довідками про негативний ПЛР-тест на ковід, відтепер дозволено відвідувати лише вакцинованим або тим, хто вже перехворів, за умови, що є відповідний документ, передає TrueUA, з посиланням на рішення уряду країни.

Приймаючи минулої п'ятниці рішення про посилення санітарних правил на період до 24 січня, уряд пояснив, що з 20 грудня "тільки вакциновані або перехворілі зможуть мати доступ до ресторанів, культурних установ, спортивних і розважальних центрів". При цьому заходи всередині приміщень мають бути "сидячими", а всім присутнім потрібно бути в масці. Якщо ж носіння маски неможливе, зокрема, на репетиціях хорів, а також якщо характер заходу передбачає переміщення по залі, наприклад, на дискотеках, відвідувачі мають окрім довідки про вакцинацію або перенесену хворобу пред'явити ще й сертифікат про ПЛР-тестування. Встановлено обмеження і для приватних зустрічей: у них можуть брати участь не більше 10 осіб, якщо хоча б один із учасників віком 16 років і старший не щеплений і не перехворів.

На домашній режим роботи мають бути переведені всі працівники, якщо дозволяє характер трудової діяльності. Якщо ні, то в робочих приміщеннях, де перебуває більше одного працівника, потрібно носити маски.

Як вважає влада, ці правила "дозволять зменшити ризик інфікування невакцинованих осіб", які "часто стикаються з ускладненнями при зараженні". Уряд розцінює епідемічну ситуацію в країні як "що викликає занепокоєння", наголошуючи, що "число госпіталізацій продовжує зростати". Наразі більшість госпіталізованих складають невакциновані пацієнти середнього та старшого віку. Станом на 13 грудня у відділеннях інтенсивної терапії у Швейцарії було зайнято загалом 300 ліжкомісць. Це поріг, після якого "неможливо гарантувати оптимальне лікування всім госпіталізованим пацієнтам", тому лікарням доводиться "відкладати деякі види лікування", пояснив уряд. Воно прогнозує, що до кінця року кількість зайнятих ліжкомісць зросте до 350-400. Очікується також зростання кількості інфікованих омікрон-штамом.

Фото з мережі інтернет.

Також читайте: У Борисполі та Жулянах прикордонники проводять акцію до Дня Миколая

Світ, 20.12.2021 11:11