Наталія Гуменюк. Джерело: vikna.tv

У Силах оборони Півдня пояснили, з чим пов’язана вчорашня ракетна атака по Кропивницькому

У вівторок, 14 листопада, відбувся ракетний удар по Кропивницькому. Він пов'язаний зі спробою російських військових виявити українські системи протиповітряної оборони.

Про це заявила керівниця прес-центру Сил охорони й оборони Півдня Наталя Гуменюк в ефірі національного телемарафону "Єдині новини"..

"Упродовж минулої доби ракети спрямовували й у напрямку Кропивницького, і по Дніпропетровщині, і по Одещині. Перевагу надають ракетам Х-59 і Х-31. Це протирадіолокаційні ракети. Очевидно вони шукають протиповітряну оборону. Попри те, що відбувалися влучання, вони припадали на відкриті території, руйнувань і травмованих не було", — зазначила вона.

Зокрема, Кропивницький не так час то буває під ударами окупантів. Але цього разу вони вирішили «промацати» ситуацію, як у цьому регіоні працює українська протиповітряна оборона. Гуменюк додала, що російські війська можуть активізувати ракетні удари у зимовий період.

"Те, що ворог переходить поступово на ракетні атаки — це маячок, щоби розуміти, що з настанням холодів окупанти можуть активізуватися у цьому напрямку", — наголосила Наталя Гуменюк.

Як відомо, 14 листопада, у Кропивницькому збили ракету Х-59. Це російська високоточна ракета класу "повітря-земля", призначена для знищення об’єктів, які прикриті протиповітряною обороною. Вона здатна вражати цілі на відстані до 115 кілометрів. Таку дальність забезпечує турбореактивний двигун, розташований у підфюзеляжній гондолі.

Нагадаємо, що 14 листопада під час повітряної тривоги у Кропивницькому пролунали вибухи. Згодом голова Кіровоградської обласної військової адміністрації Андрій Райкович заявив, що в області відпрацювала ППО. В результаті у Кропивницькому районі збито ракету.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.11.2023 11:52