У США бізнес отримав пільги: зниження податків на 35% до 20%

02 ГРУДНЯ 2017 16:08

Сенат конгресу США після довгих і важких дебатів затвердив проект найбільшої за останні 30 років податкової реформи. Її проведення було одним з передвиборних обіцянок Дональда Трампа. Про це повідомляє TrueUA з посиланням на CNN.

Документ схвалений з перевагою всього в два голоси: всі демократи голосували проти, та й серед республіканців довго не спостерігалося єдності, в результаті чого довелося вносити велику кількість правок.

- Сьогодні республіканці надали найбагатшим громадянам і найбільшим компаніям цієї країни податкові пільги більш ніж на один мільярд доларів. Дефіцит підвищиться на 1,4 трильйона. Друга частина плану, яка може з'явитися через кілька місяців, буде мати на увазі масові скорочення соціальних допомог та медичного страхування - задля компенсації податкових пільг для багатих, - заявив сенатор-демократ Берні Сандерс.

Ключовий елемент реформи - зниження податку для бізнесу з 35% до 20%. Раніше це принципове положення затвердила і палата представників конгресу, але в деталях варіант нижньої палати помітно відрізняється від документа, виробленого у верхній. Так що наступного тижня законодавці почнуть непросту роботу зі зведення обох варіантів в єдиний документ, який можна буде відправити на підпис президенту.

Події, 02.12.2017 16:08