Фото: "Вікіпедія"

У США розбився винищувач F-18: що відомо

У п'ятницю, 25 серпня, американський військовий літак F-18 розбився поблизу авіабази морської піхоти Мірамар в Сан-Дієго у штаті Каліфорнія. Інцидент трапився під час тренувального польоту.

Про це повідомляє ABCNews.

Наразі невідомо, що стало причиною катастрофи. У оборонному відомстві США поки що не повідомляють про стан пілота. Також невідомо, чи був на борту ще хтось з людей.

F-18 - американський палубний винищувач-бомбардувальник та штурмовик, розроблений у 1970 роках. Є головним бойовим літаком ВМС США. Стоїть на озброєнні низки країн Європи, Океанії та Близького Сходу, застосовувався у військових операціях у Лівії, Іраку, Югославії.

Нагадаємо, у суботу, 12 серпня, у Калінінградській області російський винищувач Су-30 зазнав аварії. Екіпаж загинув. Зазначається, що літак виконував навчально-тренувальний політ у безлюдній місцевості. Попередньо, перед падінням СУ-30 пішов на зниження, пізніше пролунав вибух у повітрі і літак здійснив зіткнення із землею. На борту перебували двоє членів екіпажу. Вони загинули.

4 липня у Росії зазнав аварії винищувач МіГ-31. Це сталося на території Камчатського краю. Попередньо, винищувач нібито виконував навчальний політ і не ніс боєкомплекту. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 25.08.2023 19:59