У США відкриють центр пересадки свинячих сердець людині

14 ЛИСТОПАДА 2017 10:02

Перший центр ксенотрансплантаційних досліджень відкриється в США вже зовсім скоро. У його завдання буде входити вивчення методів пересадки сердець свиней людині. Про це повідомляє TrueUA з посиланням на Futurism.

Для цього United Therapeutics вже інвестувала в нову організацію 24 мільйони доларів, які підуть на дослідження, в майбутньому здатні вирішити проблему дефіциту донорських органів. Свині обрані для досліджень не випадково. Можливість пересадки їх органів людям вивчається і обговорюється в науковому співтоваристві вже досить давно. Саме свині підходять для донорських цілей краще за інших тварин, так як їх органи за розмірами і функціями дуже схожі на людські.

Перший центр відкриють в Балтіморі при Мерілендському університеті - там вже давно ведуть дослідження, пов'язані з трансплантацією органів тварин людині. Згодом планується залучити до роботи інших інвесторів і відкрити інші центри в країні.

Зараз United Therapeutics працює з низкою вузів і клінік, спільно досліджуючи можливості пересадки людині різних органів тварин, зокрема нирок і легень, - ці дослідження ведуться спільно з фахівцями з Алабами і Колумбійського університетів.

Технології, 14.11.2017 10:02