Фото ілюстративне. Джерело: соцмережі

У США відреагували на спільні навчання Росії та Китаю біля Аляски

Китай і Росія продовжують шукати шляхи для військової співпраці. Після спільних маневрів російських і китайських кораблів біля узбережжя Аляски Міністерство оборони Сполучених Штатів посилило готовність своїх військових.

Заяву речника Пентагону генерала Патріка Райдера цитує "Укрінформ". Він зазначив, що не є новиною те, що Китай і Росія продовжують шукати шляхи для військової взаємодії. Так Райдер відреагував на запитання щодо спільних маневрів російських і китайських військових кораблів неподалік Алеутських островів, які належать США.

"Ми продовжимо стежити за цією ситуацією та діятимемо належним чином", — запевнив речник Пентагону.

Водночас генерал наголосив, що кораблі РФ і Китаю діяли правомірно, адже перебували в міжнародних водах. Проте, американські командування NORAD і NORTHCOM відстежували їхню присутність.

Військові навчання Росії та Китаю біля Аляски

Ще 6 серпня стало відомо, що до узбережжя Аляски підійшли військово-морські сили Російської Федерації та Китаю. Це найбільша в історії флотилія, які наблизилась до берегів США. За даними посадовців, 11 російських і китайських кораблів підійшли до Алеутських островів. Судна патрулювали поблизу Аляски та не входили до американських територіальних вод. Зазначається, що за кораблями РФ та Китаю стежили чотири американські есмінці та літаки P-8 Poseidon.

Своєю чергою представник Північного командування США підтвердив, що Російська Федерація та Китай патрулювали поблизу берегів Аляски, але не вказав точну кількість іноземних кораблів. Він також зазначив, що патруль не розцінювали як загрозу.

Водночас сенатор Ден Салліван з Аляски заявив, що російсько-китайський патруль був нагадуванням про те, що США вступили в "нову еру авторитарної агресії". Посольства Росії та Китаю не дало відповіді на запит видання.

Нагадаємо, у США повідомляють, що росіяни планують отримувати від КНДР більше боєприпасів. Таке обговорення уже відбулось між міністром оборони Росії Сергієм Шойгу та представником Північної Кореї.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 08.08.2023 08:59