Скріншот з відео

У США внаслідок масової стрілянини загинули люди: що відомо про інцидент у Бірмінгемі

Щонайменше чотири особи загинули та "десятки" отримали поранення внаслідок масової стрілянини 21 вересня ввечері в одному з найпопулярніших розважальних районів Бірмінгема, штат Алабама.

Про це повідомляє CNN з посиланням на правоохоронні органи.

За словами офіцера поліції Бірмінгема Трумена Фіцджеральда, відразу після 23:00 в районі Файв-Пойнтс-Саут "кілька стрільців зробили кілька пострілів у групі людей".

Коли офіцери прибули на місце події, вони виявили двох чоловіків і жінку без ознак життя з вогнепальними пораненнями, і всі троє пізніше були оголошені мертвими на місці, сказав Фіцджеральд. Четверта жертва померла у місцевій лікарні, додав він. За словами Фіцджеральда, станом на ранок неділі жодного підозрюваного не було затримано.

За даними Архіву насильства із застосуванням вогнепальної зброї, цей інцидент поповнив список із не менше 403 масових розстрілів у США цього року. Архів, як і CNN, визначає масову стрілянину як ту, в якій застрелено не менше чотирьох осіб, не рахуючи стрільця. 

Жертви в Алабамі всі були на відкритому повітрі на тротуарі або на вулиці, сказав Фіцджеральд. Детективи працюють над тим, щоб визначити, чи підійшли стрілки до жертв пішки, чи проїхали машиною, додав він. У цьому районі було ідентифіковано додаткові жертви вогнепальної зброї, та інші жертви прибули до місцевих лікарень, сказав Фіцджеральд. Лікарня університету Алабами в Бірмінгемі ухвалила 11 жертв, включаючи одного з померлих, повідомила CNN представник лікарні Ханна Еколс. Стан жертв не розголошується.

"У нас десятки жертв вогнепальної зброї з цього району. Мені сказали, що принаймні четверо з цих жертв вогнепальної зброї становлять загрозу для життя, інші мають різні травми", — сказав Фіцджеральд.

Неясно, скільки саме людей відкрили вогонь або що спричинило насильство. Фіцджеральд сказав, що поліція розслідує, чи були "численні перестрілки".

За словами Фіцджеральда, у розслідуванні беруть участь кілька правоохоронних органів. Поліція Бірмінгема звернулася до підприємств у цьому районі з проханням надати будь-які записи відеоспостереження, що є у них, і попросила громадськість звертатися до них з будь-якою відповідною інформацією.

"Будьте впевнені, ми зробимо все можливе, щоб виявити, ідентифікувати та вистежити тих, хто будь-коли був відповідальний за напади на наш народ", — сказав він.

Файв-Пойнтс-Саут — жвавий район, відомий своїми ресторанами, нічними клубами, пабами та майданчиками з живою музикою, розташований недалеко від кампусу Університету Алабами в Бірмінгемі та за кілька хвилин їзди від центру Бірмінгема.

Фіцджеральд заявив, що масові розстріли "мають більше відношення до культури, ніж до злочинності", додавши, що "ми бачимо, як багато суперечок вирішується за допомогою куль".

Нагадаємо, 14 липня у німецькому місті Альбштадт сталася стрілянина. Троє людей загинули та ще двоє дістали вогнепальні поранення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 22.09.2024 14:36