Фото: Silicon Valley Bank

У США збанкрутував один з найбільших банків: що відомо

У Сполучених штатах Америки збанкрутував Silicon Valley Bank. Фінустанова була заснована в 1983 році і станом на кінець минулого року мала близько $209 млрд загальних активів і близько $175,4 млрд загальних депозитів.

Про це повідомляє Reuters.

Банк був орієнтований на роботу з технологічними стартапами. Проблеми почалися після того, як Founders Fund інвестора Пітера Тіля порадили своїм компаніям вивести активи з банку. Перед цим материнська компанія SVB Financial Group оголосила, що хоче залучити понад $2 млрд після значних збитків.

Це найбільший банківський крах майже за 15 років – з часів фінансової кризи 2008 року, передає.

Банк передали під управління Федеральної корпорації зі страхування вкладів (FDIC). Застраховані вкладники отримають доступ до своїх коштів до понеділка, 13 березня. Повну компенсацію точно отримають клієнти з депозитами до $250 000 — це максимальна сума, на яку поширюється страховка Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

Зараз FDIC поспішає знайти ще один банк у вихідні дні, який готовий злитися із Silicon Valley Bank та сподівається провести злиття до понеділка, щоб захистити незабезпечені депозити.

Нагадаємо,  середу вранці, 8 березня, Служба безпеки України та Бюро економічної безпеки проводили обшуки в офісах IBOX BankПравоохоронці розслідують участь банку у відмиванні грошей грального бізнесу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 11.03.2023 17:26