Фото: "Форвард Банк"

В Україні закрили банк російського бізнесмена

В Україні ліквідовано "Банк Форвард". Національний банк відкликав ліцензію фінустанови, яка належить російському бізнесмену Рустаму Таріко.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

Національний банк України вирішив віднести АТ "Банк Форвард" до категорії неплатоспроможних. Фінустанова так і не привела свою діяльність у відповідність до вимог законодавства України. Також експерти фіксували подальше суттєве й незворотне погіршення фінансового стану банку за відсутності дієвих заходів для його поліпшення, неможливість і недостатність запланованої банком капіталізації.

Цікаво, що кінцевим бенефіціарним власником "Банку Форвард" є російський бізнесмен Рустам Таріко. Він є власником та головою ради директорів російського банку "Русский стандарт", а також власником алкогольного холдинґу Roust ("Русский стандарт", "Зельоная марка", "Парламент" та "Журавлі"). Раніше "Форвард Банк" теж називався "Русский стандарт".

Це вже третій банк, який ліквідовано під час дії воєнного стану.

Нагадаємо, у середу вранці, 8 березня, Служба безпеки України та Бюро економічної безпеки проводять обшуки в офісах IBOX Bank. Напередодні НБУ забрав ліцензію у цієї фінустанови.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 08.03.2023 11:13