Фото: informator

НБУ забрав ліцензію в IBOX Bank: що тепер буде з терміналами

Національний банк ухвалив рішення відкликати банківську ліцензію та ліквідувати АТ "Айбокс Банк" з 7 березня 2023 року. Термінали банку також не працюють. 

Про це повідомила прес-служба НБУ.

Регулятор зауважив, що банк позбавили ліцензії через систематичне порушення вимог законодавства у сфері протидії відмиванню доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та розповсюдження зброї масового знищення.

"Частка фінустанови становила 0,1% від активів платоспроможних банків, тож виведення його з ринку не вплине на стабільність банківського сектору України", — йдеться в повідомленні регулятора. 

Зазначається, що IBOX Bank неналежним чином перевіряв клієнтів-надавачів послуг з організації та проведення змагань зі спортивного покеру, ризик ділових відносин з якими є високим.

Також банк неналежно розробляв та впроваджував внутрішні документи з фінмоніторингу з урахуванням вимог законодавства, результатів національної оцінки ризиків та оцінки ризиків, притаманних його діяльності.

В НБУ наголошують, що кожен вкладник банку отримає від Фонду гарантування вкладів фізичних осіб відшкодування в повному розмірі. Акціонерами банку є Володимир Дробот (73,92% акцій) та Альона Шевцова (24,98% акцій).

Нагадаємо, 7 березня повідомлялося, що за січень поточного року платоспроможні банки України отримали 14,694 мільярда гривень прибутку після оподаткування. Найбільше заробив державний ПриватБанк.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 07.03.2023 21:35