Фото: ілюстративне. Джерело: Pixabay

У США жінка самостійно вирвалася з пащі алігатора: вона розчепила щелепи руками

У Сполучених Штатах Америки в штаті Флорида жінка самостійно врятувалась від 400-кілограмового алігатора. Внаслідок нападу рептилії постраждала нога американки.

Як повідомляє The Washington Post, інцидент стався 4 липня, коли 46-річна Рейчел Томпсон вирішила покупатися у водоймищі.

Зазначається, що коли постраждала зайшла у річку, на неї накинувся алігатор. Сам напад тривав близько 30 секунд. Жінка розповіла, що вже шість років мешкає поблизу річки Гіллсборо. Весь цей час вона бачила у водоймі самку алігатора і навіть дала їй ім'я — Сільвія. Томпсон розповіла виданню, що торік влітку вона вперше побачила в річці великого самця алігатора, а вдруге – у середині червня. За кілька днів жінка помітила, що самець отримав рану на морді, тож почала називати його Шрамом.

Вже в день нападу після зарядки жінка вирішила скупатися у річці. За її словами, вона периферичним зором побачила бриж на воді, а через секунду — голову алігатора. Рептилія була дуже близько, тому Рейчел просто не мала шансів втекти. Алігатор на ім'я Шрам схопив її за ногу, а потім потягнув від берега. Потерпіла схопилася за найближчий камінь, але алігатор виявився сильнішим і відтягував її ще далі від берега. Рейчел вирішила вдарити по рані на морді алігатора, проте це не допомогло.

"Тоді я закричала і приклала всі сили, щоб схопити його за верхню та нижню щелепи, і потягла так сильно, як могла", — зазначила вона.

Після прикладених зусиль жінка відчула, що її нога звільнилася. Вона швидко відштовхнула рептилію й кинулася до берега. Потерпіла самостійно перетиснула кровотечу на нозі. Згодом подруга відвезла Рейчел до лікарні. Лікарі спочатку наголосили, що потерпілій доведеться пережити кілька операцій та пересадку шкіри, але, на щастя, рана виявилася не такою серйозною. Внаслідок нападу алігатора у жінки діагностували перелом та пошкодження м'язів ноги.

"Це неприємно, але коли через біль мені стає погано, я нагадую собі: "Я жива! У мене є нога!" — наголошує Рейчел Томпсон.

Видання додає, що після цього інциденту фахівці приспали алігатора Шрама, а жінка згодом зізналася, що ще довго не зможе зайти у річку.

Нагадаємо, раніше журнал Current Biology повідомляв, що вчені визначили, як акули стали одними із найнебезпечніших хижаків в океані. Хоч ці хижі риби існували на планеті ще 450 мільйонів років тому, з того часу вони значно змінились.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Lifestyle, 23.07.2024 13:21