Фото: Андрій Смолій

У столиці попрощалися із колишнім нардепом Олегом Барною (фото, відео)

У п'ятницю, 21 квітня, у столиці відбулася церемонія прощання з народним депутатом восьмого скликання Олегом Барною. Він загинув на російсько-українській війні в Донецькій області. 

Про це повідомляє "Апостроф".

Відзначимо, Барна був помічником гранатометника. Він загинув під час виконання бойового завдання 17 квітня під Вугледаром. 

Служба відбулася на території Михайлівського собору, а церемонія прощання — на Майдані Незалежності. Вшанувати Барну прийшло чимало людей, зокрема й п'ятий президент України Петро Порошенко із дружиною.

Поховають бійця 23 квітня у рідному селі Білобожниця Тернопільської області.

Разом із Барною у п'ятницю прощалися із командиром єгерського взводу, 31-річним тернопільцем Валерієм Дороховим. 

Біографія Олега Барни

Олег Барна народився у селі Нагірянка на Тернопільщині. Він закінчив Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка. Був народним депутатом восьмого скликання парламенту.

У 1990 році брав участь у студентському голодуванні в Києві, відомому як "Революція на граніті".

У 2000-х брав участь у протестних акціях "Україна без Кучми".

Олег Барна був активним учасником Євромайдану, у лютому 2014 року під час протистоянь із силовиками в Маріїнському парку отримав поранення. У липні 2014 року він добровольцем пішов у зону АТО на Донбасі, де командував мінометним розрахунком.

До Ради потрапив у жовтні 2014 року від "Блоку Петра Порошенка" (нині "Європейська Солідарність"). Найбільшу популярність він отримав, коли 11 грудня 2015 року спробував винести тодішнього прем’єра України Арсена Яценюка з трибуни парламенту.

Після цього його виключили із БПП, але 29 березня 2016 року повернули.

Нагадаємо, 11 квітня повідомлялося, що у боях за Бахмут загинув український спортсмен Костянтин Денека. Відомий велогонщик служив в одному зі спецпідрозділів Головного управління розвідки Міністерства оборони.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.04.2023 14:06