У столиці США пройшли маніфестації правих радикалів і їх супротивників

13 СЕРПНЯ 2018 09:14

У Вашингтоні пройшла акція правих радикалів, приурочена до річниці заворушень в Шарлотсвілл, де в минулому році в результаті зіткнень загинула 32-річна жінка. Учасники заходу пройшли маршем до Лафайет-сквер біля Білого дому, а потім провели двогодинний мітинг, повідомляє The Guardian.

Організатори закликали учасників мати з собою тільки прапори США та південних штатів, а газові балончики, біти, ножі та іншу зброю залишити вдома. Рік тому під час протестів майоріли, серед інших, прапори зі свастикою, а деякі демонстранти були озброєні.

До початку акції націоналістів у центрі столиці США зібралися сотні їхніх супротивників. Маніфестанти тримали в руках плакати з написами: «Депортувати нацистів», «Перевага білої раси - це тероризм» або «Ні нацистам - немає ККК - немає фашистським США».

Поліція посилила кордон навколо Білого дому напередодні маніфестації ультраправих. Десятки поліцейських перекрили дороги, встановили на Лафайет-сквер металеві загородження, щоб запобігти можливим зіткнення.

Раніше в той же день в центрі Шарлотсвілл пройшла демонстрація проти расизму, в якій взяли участь понад 100 осіб. Зокрема, вони критикували дії поліції, викрикуючи: «Поліцейські і Клан йдуть рука об руку». Через побоювання нової хвилі заворушень в самому місті і в усьому штаті Вірджинія було оголошено режим надзвичайної ситуації.

Світ, 13.08.2018 09:14