Фото ілюстративне. Джерело: соцмережі

У ще двох областях зафіксовані влучання і пошкодження уламками: є постраждалий

У ніч на п'ятницю, 22 березня, рашисти масовано обстріляли Україну ударними дронами-камікадзе типу "Шахед" та ракетами. Одна з ворожих цілей влучила в об'єкт енергетичної інфраструктури в Івано-Франківській області. На Полтавщині, зокрема у Миргородському районі, зафіксовано пошкодження уламками.

Про це повідомляє місцева влада.

Івано-Франківщина

Ворог атакував область безпілотниками й ракетами. Є влучання по об’єкту критичної інфраструктури.

"За попередньою інформацією, постраждала одна людина. Є пошкодження. Наразі перебоїв з електропостачанням в області не зафіксовано", — повідомила голова обласної військової адміністрації Світлана Онищук.

Полтавська область

На Полтавщині уламками пошкоджено покрівлі трьох приватних будинків у Миргородському районі. Мобільні вогневі групи відпрацювали по повітряних цілях у Кременчуцькому районі.

В області застосовані превентивні вимкнення підстанцій та введений графік аварійних відключень на всі 10 черг. Енергетики працюють над відновленням електропостачання, повідомив голова ОВА Філіп Пронін.

Нічний масований обстріл 22 березня: усі подробиці

Про небезпеку нової ракетної атаки Повітряні сили попередили після третьої години ночі. Тоді стало відомо про пуски крилатих ракет з літаків Ту-95МС з району Каспійського моря. Перший удар — після 04:30 — прийшовся по Харкову. Станом на зараз місто майже повністю без електрики, адже окупанти здійснили понад 15 ударів по обʼєктах енергетики. Влада повідомила, що вранці на маршрути не вийде електротранспорт — перевезення здійснюватимуть автобуси за схемою блекауту. Крім того, у місті проблеми з водопостачанням та опаленням.

Після цього окупанти завдали 12 ударів по ЗапоріжжюПопередньо, сім будинків зруйновано, 35 — пошкоджено, є поранені.

У Вінницькій області та Кривому Розі, що на Дніпропетровщині, було влучання по об'єктах інфраструктури дронами та ракетами. У Кривому Розі введено графіки аварійних відключень електроенергії — лікарні та інші об'єкти інфраструктури, де це можливо, переходять на генератори.

У Кропивницькому вночі також лунали вибухи, вранці у місті немає електрики у низці мікрорайонів. Також у деяких населених пунктах Кіровоградської області електропостачання вимкнулося аварійно.

Частина Сумщини теж знеструмлена. Внаслідок російської атаки на об'єкти енергосистеми графіки відключень діють у населених пунктах Сумського, Конотопського та Шосткинського районів області.

Також цієї ночі росіяни влучили в тролейбус із людьми, який їхав через дамбу Дніпровської гідроелектростанції. Як повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко, у тролейбусі були цивільні люди, які їхали з або на роботу.

У Львівській області безпілотник окупантів влучив в обʼєкт енергетичної інфраструктури на Стрийщині. У Хмельницькому також є пошкодження обʼєктів інфраструктури й житлових будинків, серед жертв і постраждалих — цивільні.

Нагадаємо, через масовану ракетну атаку о 05:10 п'ятниці відключилася зовнішня повітряна лінія ПЛ-750кВ "Дніпровська". Вона з'єднує тимчасово окуповану Запорізьку атомну електростанцію з об’єднаною енергосистемою України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.03.2024 08:15