Фото: "Донбас СОС"

У ще восьми населених пунктах Донеччини оголосили примусову евакуацію дітей

З восьми населених пунктів Бахмутського та Покровського районів Донецької області примусово евакуюють приблизно 250 дітей. Маленьких жителів України доправлять на Житомирщину.

Про це повідомила прес-служба Мінреінтеграції у Telegram.

"Сьогодні на засіданні Координаційного штабу з питань обов’язкової евакуації одноголосно підтримано рішення Донецької ОВА про оголошення обов’язкової евакуації приблизно 250 дітей. Вона буде проведена із восьми населених пунктів Бахмутського та Покровського районів, де безпекова ситуація залишається критичною", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що усіх дітей в супроводі одного з батьків або ж законного представника вивезуть до початку холодів. Спочатку їх направлять у гуманітарний хаб, де можна перепочити, поїсти й отримати всебічну підтримку і допомогу.

"Далі їх прийме Житомирщина. Там вони безкоштовно будуть забезпечені прихистком, соціальними виплатами, гуманітарною допомогою і психологічною підтримкою", — додають у прес-службі.

За даними міністерства, наразі 41 дитину вже вивезено у безпечні місця.

"Хочу подякувати представникам ОВА, спеціальному підрозділу Національної поліції "Білі Янголи", ДСНС та усім, хто допомагає з евакуацією дітей. Ми відповідаємо за їхнє життя та здоров’я", — наголосила міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

Нагадаємо, наприкінці вересня у Запорізькій області оголосили евакуацію з прифронтових населених пунктів. З п’яти населених пунктів вдалося вивезти всіх дітей. Зазначається, що евакуація зачепила місто Гуляйполе, села Преображенка та Новопавлівка у Пологівському районі, а також Степногірськ Василівського району та село Єгорівка Пологівського району. З цих населених пунктів вивезли 59 дітей.

Додамо, 17 жовтня рятувальники евакуювали ще 13 цивільних жителів з прифронтової Авдіївки Донецької області. Тут останніми тижнями окупанти розпочали масштабний наступ і намагаються оточити місто.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.10.2023 18:43