На фото: Лоцманський катер для України. Джерело: скриншот з відео

У Туреччині пройшли випробування катера, який збудували для України

У Туреччині пройшли перші ходові випробування нового лоцманського катера, збудованого на замовлення Адміністрації морських портів України. Судно побудували на турецькій корабельні в Ізмірі за фінансування Сполучених Штатів Америки.

Як повідомляє прес-служба ДП "АМПУ", це перший із двох катерів, збудованих на турецькому виробництві. Зокрема, ходові випробування другого катера для України заплановані на листопад.

Так, відповідно до проекту USAID "Економічна підтримка України" передбачено закупити три нові лоцманські катери. В Адміністрації морських портів України нагадали, що 2 травня цього року вони отримали перше таке судно, побудоване українською компанією UMS Marine.

Варто зауважити, що ці катери необхідні задля захисту берегової лінії, портів і річок України. Відомо, що судна оптимізовані для місії в нашій країні та обладнані сучасними навігаційними системами керування та камерами для ведення відеоспостереження.

Нагадаємо, у вересні військові оприлюднили відео, на якому зафіксовано момент збиття ворожого дрону. Зазначається, що бійці Військово-морських сил Збройних сил України знищили з катера один з ударних безпілотників, які атакували Україну. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 03.10.2024 14:58