Фото: haber7.com

У Туреччині вже добу горить порт вартістю $1 млрд (фото)

У морському порту міста Іскендерун (провінція Хатай), що на півдні країни, спалахнула масштабна пожежа в перекинутих підземними поштовхами металевих контейнерах. Це сталося після землетрусів 6 лютого із центром у Кахраманмараші, який торкнувся 10 провінцій Туреччині.

Про це повідомляє видання Milliyet.

Сильну пожежу у морському порту не можуть локалізувати уже 24 години. Дим та смог досі видно по всьому місту, адже попри всі зусилля пожежників та рятувальників, джерело загоряння досі не локалізовано.

На місці продовжують працювати рятувальники

На місці продовжують працювати рятувальники, пожежні машини та військові, також біля території порту чергують карети швидкої допомоги.

Також повідомляється, що причини та обставини пожежі ще буде встановлено подальшим слідством. За однією із версій, загорітись могли пластикові деталі які були розташовані в одному із металевих контейнерів у порту.

Приватний порт міста Іскандерун належав компанії бізнесмена Ніхата Оздеміра. У 2019 році він продав 20%  акцій порту міжнародному фонду інфраструктурних інвестицій "InfraMed Infrastructure". Вартість порту оцінюють, щонайменше, у $1 млрд.

Нагадаємо, раніше стало відомо про ймовірну загибель двох українців в Туреччині, ще четверо постраждали. Посольство перевіряє інформацію та вживає заходів задля встановлення осіб загиблих.

Світ, 07.02.2023 21:01