У Великобританії представили вічні кросівки з графеновою підошвою

09 ГРУДНЯ 2017 18:47

Будь-яке взуття, а особливо спортивне, досить швидко зношується. Причому матеріал, з якого виготовлена підошва, не так і важливий. Каучук, гума або навіть встановлені металеві набійки рано чи пізно приходять в непридатність. Але що буде, якщо при виготовленні підошви використовувати один з найміцніших матеріалів на планеті, графен? Як стверджує редакція видання Phys.org, вийдуть практично вічні кросівки, повідомляє TrueUA.

Британська компанія inov-8 представила взуття на графеновой підошві G-Series. При додаванні до стандартного для підошви каучуку графена, міцність взуття збільшується на 50%. Вона стає еластичнішою і стійкіше до зношування. Інноваційні кросівки плануються до виходу на ринок в 2018 році.

Нагадаємо, що графен - це особливий матеріал товщиною всього в 1 атом вуглецю, отриманий ще в 2004 році. За його відкриття вчені навіть отримали Нобелівську премію. Так ось, в останній час цей матеріал знаходить все більше застосування в різних сферах життя. Причому, використання графена не обмежується виключно науковими дослідженнями: його використовують при проектуванні автомобілів, літаків, а деякі дизайнери вже застосовували унікальний матеріал при виготовленні одягу. 

Технології, 09.12.2017 18:47