Фото: Борис Корпусенко

У Верховній Раді замість генерала Забродського з'явився новий депутат

Ірина Никорак стала депутатом Верховної Ради від партії "Європейська солідарність". Відповідне рішення Центральна виборча комісія України.

Про це пише Центральна виборча комісія.

Вона замінить генерала Михайла Забродського, який нещодавно склав свої повноваження.

Зазначається, що до ЦВК надійшла Постанова Верховної Ради України від 20 березня 2023 року, якою достроково припинено повноваження народного депутата України Михайла Забродського, у зв’язку з особистою заявою про складення ним депутатських повноважень.

Повідомляється, що Забродського було обрано на позачергових виборах 21 липня 2019 року в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі від політичної партії "Європейська солідарність".

"Комісія розглянула вказану Постанову та визнала Ірину Никорак, наступного за черговістю кандидата, включеного до виборчого списку Політичної партії "Європейська Солідарність" під № 26, обраною народним депутатом України на зазначених виборах в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі", — йдеться у повідомленні.

Цікаво, що Ірина Никорак є депутатом Київської міськради від фракції "Солідарність". Вона є членом постійної комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку Києва.

Нагадаємо, Верховна Рада на засіданні 20 березня проголосувала за відставку трьох міністрів. Йдеться про міністра освіти й науки, міністра з питань стратегічних галузей промисловості та міністра цифрової трансформації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 28.03.2023 16:03