Фото: Facebook Михайло Забродський

Рада достроково припинила повноваження нардепа Забродського, який служить у ЗСУ

Верховна Рада на засіданні 20 березня достроково припинила повноваження народного депутата Михайла Забродського. "За" проголосували 307 народних обранців. 

Про це повідомив нардеп Олексій Гончаренко.

Зауважимо, підставою стала заява самого Забродського про складання депутатських повноважень, яку він написав 10 березня. 

"Генерал-лейтенант повертається на військову службу — його планують призначити заступником головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. Це була честь працювати разом з такою людиною в парламенті. Впевнений, що досвід генерала Забродського дозволить нашому війську примножити успіхи", — написав Гончаренко.

У Верховній Раді Забродського замінить Ірина Нікорак. Нині вона депутатка Київради.

Що відомо про Михайла Забродського

З 2013 по 2015 рр. генерал Михайло Забродський був командувачем 95-ої окремої аеромобільної бригади. Під його керівництвом відбувалося захоплення важливого опорного пункту — гори Карачун, він брав участь у боях за Мар'їнку. Згодом став командувачем сил АТО.

У 2019 році його обрали народним депутатом дев'ятого скликання від партії "ЄС", також Забродський обіймав посаду першого заступника голови Комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

Нагадаємо, Верховна Рада на засіданні 20 березня проголосувала за відставку трьох міністрів. Йдеться про міністра освіти й науки, міністра з питань стратегічних галузей промисловості та міністра цифрової трансформації. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 20.03.2023 15:00