У Відні відкрився український центр Barbareum

20 ВЕРЕСНЯ 2021 16:29

У столиці Австрії відкрився український культурно-релігійний центр Open Space Barbareum.

Про це повідомляє Укрінформ, передає TrueUA.

«Барбареум» – це передусім майданчик для активізації громадських організацій Відня та Австрії, місце для спілкування, об'єднання та втілення різноманітних творчих ідей й ініціатив», - зазначив під час презентації відкритого простору парох греко-католицької центральної парафії Св. Варвари у Відні Тарас Шагала.

«Ми плануємо використовувати цей простір передусім на благо церкви, для зустрічей з парафіянами і проведення різних заходів. Але ми хочемо також поділитися цим простором з вами – українськими організаціями у Відні, українською громадою. Це – відкритий простір, місце зустрічей, знайомства та розвитку, місце культури та навчання, для усіх, хто любить Україну та Австрію, в Австрії чужого навчається, але і свого не цурається, - розповів Тарас Шагала. -Тому ми готові надавати цей простір для проєктів, ініціатив та заходів, які, з одного боку, допоможуть українцям зберегти свою самобутність, а з іншого боку – дозволять їм краще інтегруватися в австрійське суспільство».

Повідомляється, що відритий простір «Барбаруем» міститиме залу з невеличким кафе, яке працюватиме лише для своїх, а також ще два приміщення, які наразі ще ремонтуються – бібліотеку та капличку.

Команда Open Space Barbareum наразі ще працює над розробкою програми, як саме працюватиме відкритий простір. Але вже прийнято рішення про проведення регулярних зустрічей, які розпочинатимуть орієнтовно о 19.00.

Відкритий простір «Барбареум» розташувався за адресою Постгассе 8-12 поруч з греко-католицькою церквою Святої Варвари у центральній частині Відня. 

Події, 20.09.2021 16:29