Скріншот з відео

У військовому госпіталі на Закарпатті виявили порушення: на що скаржаться захисники

У Мукачівському військовому госпіталі виявили незначні порушення після численних скарг щодо ставлення медперсоналу до військових та умов перебування у закладі.

Про це в ефірі "Суспільне. Спротив" розповів представник Уповноваженого Верховної Ради з прав людини у Закарпатській області Андрій Крючков.

За його словами, Офіс омбудсмана здійснює аналіз заяв та скарг, які надходять до них, і вже на підставі цього ухвалюється рішення щодо моніторингового візиту того чи іншого закладу.

"Щодо ситуації у Мукачівському військовому госпіталі, то основна увага звертається на надання якісних медичних послуг та гідні умови перебування наших захисників у закладі. Оглянули умови перебування захисників, конфіденційно поспілкувалися з військовим, який напередодні оголосив голодування, а згодом відмовився від нього. Також поговорили з іншими військовослужбовцями, які проходять лікування", — заявив Крючков.

Цікаво, що під час перевірки в госпіталі виявили незначні порушення та надали рекомендації щодо їхнього вирішення. 

"У Мукачівському госпіталі зафіксували проблеми із доступом до питної води. Заклад був забезпечений водою, проте вона знаходилася у коридорі, що спричиняло певні труднощі для військовослужбовців. Була миттєва реакція районної влади щодо забезпечення госпіталю водою", — додав представник Уповноваженого Верховної Ради з прав людини.

Нагадаємо, у неділю, 30 липня, президент Володимир Зеленський приїхав з візитом до Івано-Франківська. Там гарант повів важливу нараду та відвідав реабілітаційний центр, у якому лікуються українські військові.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.08.2023 15:31