У ВООЗ закликають гостей Олімпіади поводитися обачно

14 ЛЮТОГО 2018 13:26

Вболівальники, які приїхали на Олімпіаду в Пхенчхан, не повинні забувати про своє здоров'я. У ВООЗ розробили ряд рекомендацій, які допоможуть гостям оберегти себе від переохолодження, від інфекційних захворювань, в тому числі що передаються статевим шляхом, інформує TrueUA з посиланням на UN.  

Експерти ВООЗ нагадують, що під час таких масових міжнародних заходів, як Олімпійські ігри підвищується ризик спалахів інфекційних захворювань. Найкращий захист від сезонного грипу, який зазначений у Південній Кореї, - це щеплення, і ті, хто тільки планує приїхати в Пхенчхан, ще можуть її зробити. Щеплення можуть уберегти і від дифтерії, кашлюку, правця, поліомієліту, кору і гепатиту B.  

Вболівальники, схильні до ризикованої сексуальної поведінки можуть заразитися ВІЛ, сифіліс, гонорею, хламідіоз, герпес, вірусом гепатиту B і іншими інфекціями, що передаються статевим шляхом.  

Це особливо стосується тих, хто, не використовуючи засоби захисту, вступає в статевий контакт з працівниками комерційного сексу та чоловіків, які мають сексуальні стосунки з чоловіками.  

У ВООЗ нагадують, що один з найефективніших засобів захисту від цих захворювань - правильне використання презервативів.  

З огляду на те, що в Пхенчхані зараз холодно, медики застерігають від переохолодження та обмороження і радять звернутися до лікаря, якщо у людини виявляються такі симптоми як тремтіння, сплутаність свідомості, втрата пам'яті, утруднена мова, апатія і знемога.

 

Суспільство, 14.02.2018 13:26