Фото ілюстративне. Джерело: Telegram-канал ОТУ "Харків"

У Вовчанську окупанти готують нові штурми та намагаються деблокувати завод зі своїми військовими, — ЗСУ

На Харківському напрямку ситуація залишається напруженою, противник веде активні штурми позицій українських захисників. Сили оборони України продовжують відбивати атаки російських окупаційних військ, контратакують і вживають заходів для посилення стійкості оборони.

Про це повідомив Telegram-канал оперативно-тактично угруповання (ОТУ) "Харків". Там розповіли про ситуацію в різних регіонах Харківщини.

У районі Глибокого противник здійснює перегрупування штурмових груп особового складу 11 танкового полку 18 мотострілецької дивізії на передових позиціях, проводить евакуацію втрат і заходи логістичного забезпечення.

Поблизу Лукʼянців ворог здійснює заходи щодо відновлення боєздатності з метою продовження штурмових дій.

У районі Стариці й Огірцевого противник проводить заходи інженерного обладнання захисних споруд на позиціях 41 мотострілецького полку 72 мотострілецької дивізії 44 армійського корпусу. В районі лісового масиву намагається облаштувати стартові позиції БпЛА.

У Вовчанську російські окупанти проводять повітряну розвідку за допомогою БпЛА, нарощують систему зв’язку, готуються до поновлення штурмових дій з метою відновлення втраченого положення, деблокування Агрегатного заводу та розширення зони контролю.

"Протягом минулої доби відбулося чотири бойових зіткнення. Окупанти завдали три ракетні удари та два авіаудари з використанням одного КАБа та двох некерованих авіаційних ракет. Також завдали 48 ударів дронами-камікадзе та 341 раз обстріляли позиції Сил оборони України. Від початку цієї доби триває одне бойове зіткнення у районі Вовчанська", — зазначили в ОТУ "Харків".

Військові запевнили, що Сили оборони України адекватно реагують на дії та продовжують нищити живу силу, озброєння та військову техніку російських окупантів. Втрати ворога (безповоротні та санітарні) за минулу добу склали 93 особи.

Також на цьому напрямку ворог втратив знищеними та пошкодженими 77 одиниць озброєння та військової техніки, зокрема:

  • два танки;
  • дві бойові броньовані машини;
  • 12 артилерійських систем;
  • дев’ять автомобілів;
  • шість одиниць спеціальної техніки,
  • 46 БпЛА;
  • 46 укриттів для особового складу;
  • три місця зберігання боєкомплекту.

"Сили оборони України контролюють ситуацію та продовжують виконувати завдання з відсічі та стримування збройної агресії російської федерації", — підсумували в оперативно-тактично угрупованні "Харків".

Нагадаємо, що, за інформацією Генерального штабу Збройних сил України, від початку повномасштабного вторгнення в Україну Росія вже втратила майже 609 тисяч своїх військових. За минулу добу ця цифра зросла приблизно на 1 140 мертвих окупантів. Окрім того, українські військові знищили велику кількість бойової техніки рашистів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.08.2024 12:40