Скріншот з відео

У Єгипті зіткнулися два потяги: вагони скинуло у річку, є жертва і постраждалі (відео)

У неділю, 13 жовтня, на півдні Єгипту локомотив врізався у хвіст пасажирського поїзда, що прямував до Каїра. Внаслідок аварії загинула щонайменше одна людина і кілька отримали поранення.

Про це повідомляє AP з посиланням на заяву влади. Це друга залізнична аварія за місяць у цій північноафриканській країні.

Зіткнення сталося в провінції Мінья, що розташована за 270 кілометрів на південь від Каїра, йдеться в заяві залізничного управління. Два залізничні вагони впали в сусідній водотік, причина аварії розслідується. На кадрах, переданих місцевими ЗМІ, видно, що два вагони частково затоплено водою.

Міністерство охорони здоров'я в окремій заяві повідомило, що, крім летального випадку, щонайменше 21 особа була доставлена ​​до лікарень, з яких 19 згодом було виписано після надання медичної допомоги.

Сходи поїздів з рейок та аварії — звичайна справа в Єгипті, де застаріла залізнична система також страждає від неефективного керування. У вересні два пасажирські потяги зіткнулися в місті в дельті Нілу, внаслідок чого загинуло щонайменше троє людей.

В останні роки уряд оголосив про ініціативи щодо покращення своїх залізниць. Президент Абдель Фаттах ас-Сісі заявив у 2018 році, що для належного ремонту покинутої залізничної мережі потрібно близько 250 мільярдів єгипетських фунтів, або 8,13 мільярда доларів.

Нагадаємо, 17 червня в Індії в штаті Західна Бенгалія сталося зіткнення вантажного та пасажирського потягів. Внаслідок трощі щонайменше вісім осіб загинуло та десятки поранено.

Також 5 червня у Чехії біля міста Пардубіце сталась масштабна аварія потягів. Внаслідок інциденту загинули двоє громадянок України. Судячи з опублікованих у соцмережах фото та відео, потяги зіткнулися "лоб у лоб".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Світ, 13.10.2024 19:29