Фото: соцмережі

У Європарламенті назвали "російським злочином" підрив Каховської ГЕС

Депутати Європейського парламенту рішуче засудили підрив греблі Каховської ГЕС. Європарламентарі назвали ці дії воєнним злочином Росії, який матиме наслідки.

Про це йдеться у повідомленні Європарламенту за підсумками пленарного засідання у Страсбурзі.

Європейські політики розглядали процес підготовки до наступної зустрічі Європейської ради, що має відбутися наприкінці червня. Саміт лідерів країн ЄС відбудеться у Брюсселі 29-30 червня. Там обговорять найважливіші питання європейської зовнішньої та внутрішньої політики.

"Депутати засудили руйнування греблі в українській Новій Каховці, останній скоєний Росією воєнний злочин, що має отримати наслідки. Вони закликали ЄС продовжувати потужну підтримку України, запровадити нові санкції проти Росії та спрямувати мільярди заморожених фінансових активів російських олігархів на відбудову України", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, дані української розвідки ще в перший день свідчили про те, що за підривом Каховської ГЕС стоїть 205 мотострілецька бригада Збройних сил Росії. Таку заяву 6 червня зробив радник глави офісу президента України Михайло Подоляк.

TrueUA розповідав про військових цієї бригади, які вчинили в Україні теракт світового рівня.

Згодом СБУ оприлюднила телефонну розмову росіян, у якій військовий розповідає, що підривом Каховської ГЕС загарбники хотіли шантажувати Україну. Насправді "щось пішло не за планом", і вони влаштували техногенну катастрофу на півдні України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 14.06.2023 20:25