Фото ілюстративне. Річка Тиса. Джерело: zakarpattya.net.ua

У Закарпатті на Тисі побудують великий річковий порт

Державне підприємство "Адміністрація річкових портів" планує побудувати на березі Тиси річковий порт із мультимодальним терміналом. Для цього воно звернулося до Закарпатської обласної військової адміністрації із запитом про виділення земельної ділянки.

Про це повідомила прес-служба Закарпатської обласної військової адміністрації.

Річковий порт і мультимодальний термінал у такому разі стали би першими об’єктами такого типу в межах Закарпаття. Завдяки йому можна організувати міжнародні перевезення Тисою із виходом до більших судноплавних річок.

Наразі місцева влада Закарпаття вивчає документальну базу, проблемні питання, комунікує з усіма зацікавленими структурами, щоб розробити стратегію якомога швидшого втілення проекту. Перспективи реалізації цього проекту обговорили під час наради спільно з фахівцями профільних департаментів обласної військової адміністрації, прикордонниками й іншими.

"Важливість такого проекту для міжнародних перевезень країни та нашого краю зокрема важко переоцінити", — зауважив голова Закарпатської обласної військової адміністрації Мирослав Білецький.

Мультимодальний термінал — це виробничо-перевантажувальний комплекс, який використовується для навантаження, розвантаження, зберігання вантажів тощо. Він може бути розташований на території залізничних станцій, аеропортів, морських та річкових портів.

Річка Тиса є однією з найбільших річок в Україні та Європі. Її довжина складає близько 965 кілометрів. Річка бере свій початок у верхів'ях Карпат, на південному схилі гори Піп Іван (2 028 метрів) в Івано-Франківській області на території України. Далі Тиса протікає через Угорщину, Словаччину, Сербію та Румунію. Впадає у річку Дунай на території Сербії, що є важливою точкою для формування водного ресурсу та гідрологічного режиму цієї області Центральної Європи.

Нагадаємо, на початку лютого стало відомо, що турецька оборонна компанія Baykar розпочала будівництво заводу під Києвом. На ньому працюватимуть близько 500 людей. Вона виготовлятиме моделі безпілотників TB2 або TB3.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 29.03.2024 14:19