Фото: armyinform.com

Інвестори в Україні зможуть отримати компенсацію за будівництво певних об'єктів: деталі

В Україні інвестори матимуть можливість отримати компенсацію за побудовані ними об'єкти інженерно-транспортної інфраструктури.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні уряду 15 березня. Він наголосив, що уряд продовжує покращувати умови для великих інвестиційних проектів.

За його словами, Кабінет міністрів затвердив документ, який дає можливість інвесторам отримати компенсацію за збудовані ними об’єкти інженерно-транспортної інфраструктури.

"Тобто, якщо інвестор побудував дорогу, провів воду, газ, або електроенергію до свого заводу чи іншого об’єкта інвестицій, то держава компенсує йому ці витрати", — пояснив прем'єр-міністр.

До того ж інвестор тепер матиме можливість отримати компенсацію своїх витрат за підключення та приєднання до інженерно-транспортних мереж.

"Ми про це говорили з бізнесом. Дуже важлива і принципова історія. Це дасть додаткові інвестиції та нові великі проекти для нашої економіки", — зазначив Шмигаль.

Нагадаємо, віце-прем’єр з відновлення — міністр з розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков заявив, що в України є кошти лише на експлуатацію доріг, яких може не вистачити навіть на першу частину року. Водночас стан дорожнього полотна на окремих ділянках є вкрай незадовільним.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 20.03.2024 01:24