Фото: Facebook Олександр Кубраков

На скільки часу Україні вистачить грошей для фінансування доріг: невтішний прогноз міністра

В України є кошти лише на експлуатацію доріг, яких може не вистачити навіть на першу частину року. Водночас стан дорожнього полотна на окремих ділянках є вкрай незадовільним.

Таку заяву зробив віце-прем’єр з відновлення — міністр з розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков, пише "РБК-Україна".

Посадовець наголосив, що стан доріг у деяких регіонах, які не були відремонтовані до 2021 року, незадовільний. Дорожнє полотно буквально "сиплеться".  Своєю чергою Мінвідновлення працює з ЄБРР, з Європейським інвестиційним банком та зі Світовим банком, щоб залучити нові кредити та утримувати хоча б основну міжнародну транспортну гілку в нормальному стані.

За словами Кубракова, проекти за кошти міжнародних донорів будуть спрямовані на дороги, які ведуть до кордонів та до пунктів пропуску. Тоді як зі шляхами, які ведуть до лінії фронту, міжнародні банки працювати не будуть.

"Для фронтових доріг залишається тільки держбюджет", — додав міністр.

За даними Bloomberg, компанії країн Заходу очікують на найбільший контракт із часів щонайменше Другої світової війни у зв’язку з повоєнною відбудовою України. Хоча війна ще не завершена, керівники західних країн, а також державні та приватні компанії, вже розробляють плани щодо цього.

Нагадаємо, що 5 березня Кабінет міністрів України ухвалив рішення про виділення додаткових 9,3 мільярда гривень на швидке відновлення деяких регіонів країни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 11.03.2024 18:31