Фото: Telegram-канал Дениса Шмигаля

Уряд виділив додаткові 9,3 млрд грн на програму швидкої відбудови

У вівторок, 5 березня, Кабінет міністрів України ухвалив рішення про виділення додаткових 9,3 мільярда гривень на швидке відновлення деяких регіонів країни. 

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду 5 березня.

За словами посадовця, один із пріоритетів роботи уряду — це створити умови, щоб якомога більше українців поверталися з-за кордону в Україну. 

"Для цього ми продовжуємо програму швидкої відбудови. Виділяємо сьогодні додаткові 9,3 мільярда гривень для 13 регіонів. На ці кошти будуть відремонтовані житлові будинки, школи, лікарні, об’єкти критичної інфраструктури", — розповів прем'єр.

Шмигаль підкреслив, що в питанні повернення українців з-за кордону не йдеться про адміністративні заходи, а виключно про стимули. Зокрема, за його словами, це швидка відбудова інфраструктури, посилена безпека та кращі умови для життя.

В цьому питанні уряд також продовжує європейські реформи. Прем'єр наголосив, що динаміка євроінтеграції має залишатися такою ж високою, як і в попередні два роки.

Нагадаємо, під час форуму "Україна. Рік 2024" очільник уряду Денис Шмигаль розповів, що на Україну очікує непростий шлях, а переможцем буде той, хто має сильнішу економіку та надійніших друзів. За його словами, одним із головних завдань уряду на 2024 рік є відбудова України після російських атак.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Економіка, 05.03.2024 18:59