Фото: Pixabay

Сенат США зробив крок до ухвалення законопроекту про виділення додаткової допомоги Україні

У четвер, 8 лютого, Верхня палата американського Конгресу ухвалила процедурне рішення для подальшого розгляду законопроекту про виділення додаткової допомоги Україні, Ізраїлю і Тайваню.

Відповідне рішення було ухвалено під час засідання Сенату.

Ініціатива набрала потрібні 60 голосів сенаторів. Це дозволило відкрити дебати щодо законопроекту, тобто голосування не було фінальним. Після Сенату документ перейде до голосування у Палаті представників, але немає впевненості, коли спікер Майк Джонсон проведе голосування і чи взагалі зробить це.

Законопроект передбачає виділення 95,3 мільярда доларів допомоги союзникам США — Україні, Ізраїлю та Тайваню.

На таке рішення Сенату США відреагував очільник Офісу президента України Андрій Єрмак. Він наголосив, що це дуже важливий для нашої держави крок.

"Історичне голосування! Глибоко вдячний Сенату за рішучість у захисті наших цінностей та незалежності. Це важливий крок зміцненні нашої спільної боротьби за мир та свободу. Переконаний, що разом ми здатні до великих звершень!" — наголосив Єрмак.

Нагадаємо, 5 лютого керівництво Палати представників США назвало новий законопроект про додаткове фінансування, який об'єднує виділення коштів на допомогу Україні, Ізраїлю та зміцнення південного кордону США ще гіршим, ніж очікували американські законодавці.

Своєю чергою президент США Джо Байден звинуватив свого конкурента на майбутніх президентських виборах Дональда Трампа у зриві угоди щодо прикордонної політики. У пакеті з цими домовленостями планується голосування за надання підтримки Україні й Ізраїлю.

7 лютого Сенат Сполучених Штатів Америки не проголосував за законопроект щодо посилення міграційної політики, який передбачав додаткові кошти для України та Ізраїлю.

Своєю чергою президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден різко відреагував на провал голосування Сенату за законопроект про допомогу Україні та Ізраїлю і фінансування для захисту кордонів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 08.02.2024 19:59