Фото: Pexels

У Запоріжжі пролунали вибухи: у Києві та низці областей оголошено повітряну тривогу (оновлено)

У ніч на 23 червня у Запоріжжі пролунала серія вибухів. У Повітряних силах попереджали про ракетну небезпеку у місті.

Офіційних подробиць про причини та наслідки вибухів поки не повідомляється. Про серію гучних звуків інформувало "Суспільне". Жителів міста закликали до закінчення повітряної тривоги залишатися в укриттях, або по можливості дотримуватися правила "двох стін".

Повітряна тривога у Києві та низці областей

Після 01:30 у столиці та більшості областей оголосили повітряну тривогу. Повітряні сили попередили про ракетну небезпеку у Київській, Вінницькій, Житомирській, Чернігівській, Черкаській та Кіровоградській областях.

За даними військових, зафіксовано виліт двох Ту-22м3 з аеродрому Шайковка, що у РФ. Також у Дніпропетровській та Запорізькій областях є загроза застосування БпЛА типу Shahed з південного напрямку.

Також Повітряні сили повідомляли, що крилаті ракети (імовірно Х-101/Х-555) рухаються у напрямку Кривого Рогу через Миколаївську та Херсонську області.

Оновлено. Станом на 02:35 повітряну тривогу оголосили по всій країні. Повітряні сили повідомили про ракетну небезпеку у всіх областях.

мапа тривог

Мапа тривог з сайту alerts.in.ua

Нагадаємо, кілька годин тому Повітряні сили попереджали, що російські терористи можуть завдати ракетного удару по Україні. Ворожі бомбардувальники Ту-95МС ввечері 22 червня злетіли з аеродрому "Оленья" й прямували на південний схід.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.06.2023 01:32