Фото: Павло Веселков

У заповіднику "Києво-Печерська лавра" новий в.о. гендиректора: що про нього відомо

Новим виконувачем обов'язків генерального директора Національного заповідника "Києво-Печерська лавра" став Максим Остапенко. Відповідний наказ про його призначення підписав 14 квітня міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко.

Про це він повідомив на своєму Telegram-каналі.

Відзначимо, Максим Остапенко — кандидат історичних наук, фахівець у галузях охорони пам’яток історії та культури, музеєзнавства, археології, реставраційних робіт. Чоловік є автором понад 30 наукових праць.

Із 2007 обіймав посаду генерального директора Національного заповідника "Хортиця", а з початку повномасштабного вторгнення став до лав ЗСУ.

"Хочу відзначити, що це людина віддана своїй справі. Він перетворив заповідник "Хортиця" в найбільш відвідуваний. Тому впевнений, що призначення Максима Остапенка посилить роботу Заповідника "Києво-Печерська лавра", — написав Ткаченко. 

Остапенко замінив на посаді Олександра Рудника, який тепер залишається заступником керівника. 

Максим Остапенко
Фото: Олександр Ткаченко

Нагадаємо, Українська православна церква Московського патріархату отримувала від Києво-Печерської лаври десятки мільйонів гривень обігу на рік. Велика кількість меценатів давали гроші монастирю.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 14.04.2023 12:06