Фото: cnbctv18.com

У Зеленського заінтригували заявою про можливу участь України у саміті G20

Наразі Україна не отримала запрошення на саміт G20 в Індії, але українські відомства працюють, щоб таки організувати участь у зустрічі в тому чи іншому форматі.

Про це заступник голови Офісу президента Ігор Жовква заявив в етері телемарафону.

Аналітики припускали, що Індія "випала" як потенційний майданчик для "саміту миру", оскільки Україна не отримала запрошення на зустріч лідерів G20. Жовква із цим твердженням не погоджується.

"Мені особисто не так зрозуміло, як вам, що Індія "випала". Знаєте, в дипломатії такий принцип: ніколи не говори ніколи. Ми працюємо з індійською стороною над залученням в тому чи іншому форматі України до участі в саміті G20. На цьому я поки що поставлю три крапки", — сказав Жовква.

Нагадаємо, в Індії підтвердили, що не запросили Україну для участі в саміті G20. Він відбудеться в Нью-Делі 9-10 вересня. Глава МЗС Індії Субраманьям Джайшанкар зазначив, що Індія запросила дев’ять країн — Іспанію, Бангладеш, Нігерію, Маврикій, Єгипет, Нідерланди, Оман, Сінгапур та Об’єднані Арабські Емірати. Урядовець наголосив, що ніхто, крім них та держав-членів, не братимуть участь у заході.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 21.08.2023 08:18