Фото: cnbctv18.com

Індія запросила Путіна на саміт G20: чи приїде Україна

Індія визначилася з запрошеними гостями на саміт G20, який має відбутися 9-10 вересня цього року у Нью-Делі. Організатори вирішили не запрошувати Україну, але покликати російського диктатора Володимира Путіна. 

Про це йдеться у списку оприлюдненому на сайті G20.

На саміті очікують побачити постійних членів Великої двадцятки, зокрема, голову Єврокомісії Урсулу фон дер Ляєн, голову Євроради Шарля Мішеля, а також президентів Юн Сок Йоля (Південна Корея), Лулу Да Сілву (Бразилія), Сі Цзіньпіна (Китай), Еммануеля Макрона (Франція), Реджепа Таїпа Ердогана (Туреччина), Джозефа Байдена (США). Також серед запрошених є і російський диктатор Володимир Путін.

Індія запросила Путіна на G20

Скріншот з сайт G20

Водночас у списку запрошених є премʼєр-міністр Бангладешу Шейх Хасіна, президент Єгипту Абдель Фаттах Ас-Сісі, премʼєр-міністр Нідерландів Марк Рютте, премʼєр-міністр Сінгапуру Лі Сянь Лун, президент Іспанії Педро Санчес. Також у списку запрошених представники Маврікію, Нігерії, Оману та ОАЕ. України у переліку немає.

Індія запросила Путіна на саміт G20

Скріншот з сайту G20

Нагадаємо, Індія може прийняти наступний раунд мирних переговорів щодо України. Наступний раунд переговорів відбудеться до саміту лідерів G-20 у Нью-Делі у вересні. Жодна з країн Глобального Півдня, які беруть участь у переговорах щодо мирного врегулювання війни в Україн, не зажадала присутності Росії. Проте глава делегації Бразилії Селсу Аморім заявив, що мирний процес має включати Росію "в тій чи іншій формі".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.08.2023 00:44