Фото: cnbctv18.com

В якій державі може пройти наступний раунд мирних переговорів щодо України: версія Bloomberg

Індія може прийняти наступний раунд мирних переговорів щодо України. Саміт країн "Великої сімки" заплановано на вересень.

Про це повідомляє Bloomberg.

За інформацією французького дипломата, наступний раунд переговорів відбудеться до саміту лідерів G-20 у Нью-Делі у вересні. Він також зазначив, що жодна з країн Глобального Півдня, які беруть участь у переговорах щодо мирного врегулювання війни в Україн, не зажадала присутності Росії. Проте глава делегації Бразилії Селсу Аморім заявив, що мирний процес має включати Росію "в тій чи іншій формі".

Нагадаємо, у Саудівській Аравії відбулася зустріч дипломатичних радників із національної безпеки та політичних директорів зовнішньополітичних відомств провідних країн світу. Головна тема зустрічі — обговорення ключових принципів відновлення сталого й справедливого миру для України. Офіс президента підбив підсумки переговорів.

Також повідомлялось, що під час саміту у Саудівській Аравії учасники досягли згоди щодо основи мирної угоди для України.

Раніше видання The New York Times повідомляло, що Україна на зустрічі в Саудівській Аравії зробить новий дипломатичний поштовх, щоб послабити Росію. Наша держава має намір заручитися підтримкою десятків країн, які залишалися осторонь війни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.08.2023 21:14